På grund av det höga biljettrycket har vi valt att öppna upp en extra föreställning med We Will Rock You på Dalhalla, den 7 juli. Samtidigt kan vi även avslöja att ingen mindre än Anton Ewald ansluter till ensemblen.

Baserad på Queen-låtar och uppkallad efter en av det brittiska rockbandets mest långlivade klassiker har We Will Rock You blivit en internationell succé. Musikalen, som är skriven av den engelske komikern och författaren Ben Elton i samarbete med Queen-medlemmarna Brian May och Roger Taylor, utspelar sig i en dystopisk framtid där man undviker originalitet och individualism, och där rockmusik fallit i glömska. Men så dyker en ensam drömmare upp för att uppfylla en profetia som gör det möjligt för rocken att återkomma. Till viss del är musikalen också en satir över nöjesindustrin och Ben Elton säger att han därutöver hämtat viss inspiration från science fiction-thrillern Matrix.

We Will Rock You är nästa års storsatsning på den unika utomhusarenan Dalhalla i Rättvik. Förutom de redan utannonserade datumen 5–6 juli är det nu klart att ett ytterligare datum läggs till: den 7 juli.

Publiken kan vänta sig en föreställning i högt tempo och med spektakulär ljussättning och fantastisk kostymering och inte minst klassisk rockmusik av en ensemble som bland annat består av Sarah Dawn Finer, Viktor Norén, Dotter och Alexander Lycke.

Dessutom läggs nu den mångfacetterade Anton Ewald till ensemblen. Anton slog igenom i Melodifestivalen 2013 och har sedan dess sålt såväl guld som platina och nu under hösten varit aktuell i Moulin Rouge! The Musical. I We Will Rock You gör han rollen som Brit.

Missa inte sommarens mäktigaste musikalupplevelse!

Biljetter: https://nortic.se/ticket/event/51355