Är du en aspirerande musikalartist som inte är lastgammal? Då behövs du på Sveriges scener! Därför delar Viktoria Tocca Entertainment ut Sveriges enda stipendium till unga musikalartister. Sista ansökningsdagen närmar sig och i mitten av september utses en till två stipendiater som får hjälp att förverkliga sina drömmar!

Stipendiet består av 25 000 kr som årligen delas ut mellan till en eller två stipendiater. Årets jury består av stipendiets grundare Viktoria Tocca, som både producerar och sjunger i Från Broadway till Duvemåla; musikalartisten och låtskrivaren Fredrik Kempe som har lyckats få med sina bidrag till Melodifestivalen som låtskrivare nästan varje år sedan 2007 samt skrivit musiken till musikalerna ”Livet är en schlager” och ”Såsom i himmelen”; flerfaldigt prisbelönade teaterchefen Georg Malvius som bland annat startade musikalregi-utbildningen vid Göteborgs Universitet – Malvius är troligen Sveriges mest internationelle teater- och musikteaterregissör, med över 150 produktioner av teater, opera och musikaler är han en återkommande gäst på stora scener i bland annat Sverige, Finland, Norge, Danmark, Tyskland och Italien.

Med sig har Tocca, Kempe och Malvius ytterligare två stjärnor på musikalhimlen. En av dem är Sveriges mest anlitade och uppskattade pianister, Carina E. Nilsson, med över 6 000 spelningar i bagaget och drygt 250 framträdanden per år. Den andre är Alexander Lycke som är utbildad på Högskolan för Scen och Musik i Göteborg och har gjort flera stora musikalroller, bland annat i ”American Idiot” på Cirkus i Stockholm, ”Hair” och ”De tre musketörerna” på Stockholms Stadsteater, ”Jesus Christ Superstar” och ”Les Misérables” i Åbo, ”Ringaren i Notre Dame” i Berlin samt ”Jesus Christ Superstar” och ”Miss Saigon” i England.

Så, alla ni som drömmer om att bli musikalstjärnor, går musikalutbildningar från gymnasienivå och uppåt och fyller max 25 året ni ansöker är välkomna att söka före lördag 31 augusti. Ansökningar och nomineringar ska innehålla skriftlig redogörelse om vad personen gjort inom kulturformen musikal, så som utbildning, officiella framträdanden, eventuella roller o.s.v. som ska kunna styrkas på begäran.

Vem eller vilka som får årets stipendium kommer att tillkännages i mitten av september. Stipendieutdelningen sker i samband med Från Broadway till Duvemålas turnéavslutning för hösten på Cirkus i Stockholm den 3 november.

Klicka här för mer information om ansökan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.