Idag är vi otroligt upprymda över att äntligen få dela med oss av nyheten att vi nästa sommar kommer att sätta upp konsertversionen av Kristina från Duvemåla på Dalhalla!

Viktoria Tocca, som både producerar konserten och spelar huvudrollen som Kristina, säger:

– Efter ett år med pandemi och inställda föreställningar känns det fantastiskt att försiktigt blicka framåt mot nästa sommar. “Kristina från Duvemåla” är kanske något av det finaste som producerats på en svensk teaterscen. Jag får också en helt obeskrivlig glädjekänsla i hela kroppen när jag tänker på att få stå på Dalhallas unika scen och spela Kristina – en drömroll för mig! Men jag ska kanske påpeka att jag inte bara fick ge rollen till mig själv, utan jag – precis som övriga medverkande – har gått igenom hela auditionprocessen.

Den 13 augusti 2022 har du alltså möjligheten att åter uppleva sånger som ”Du måste finnas”, ”Guldet blev till sand”, ”Hemma” och ”Min astrakan” live på scen när Dalhalla står värd för en storslagen konsertversion av Björn och Bennys älskade musikal baserad på Vilhelm Mobergs Utvandrarepos.

I rollen som Kristina ser vi som sagt Viktoria Tocca, medan Karl Oskar gestaltas av John Martin Bengtsson. Rollen som Robert axlas av Martin Redhe Nord, Ulrika av Evelyn Jons och Fina-Kajsa/berättaren av Marianne Mörck. För musiken svarar Dalasinfoniettan och dess kör under ledning av stjärndirigenten Anders Eljas.

Biljetterna släpps nu på söndag 25 april kl. 10.00 och kan då köpas via denna länk:
https://www.nortic.se/dagny/event/30607

Missa inte nästa års stora musikalupplevelse – Konsertversionen av Kristina från Duvemåla på Dalhalla!

Mer info hittar du på:
kristinadalhalla.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.