Ja, ni läste rätt! Nu är det klart att ingen mindre än Peter Stormare kommer att ta sig an rollen som den flamboyante och cyniske kung Herodes i sommarens stjärnspäckade uppsättning av ”Jesus Christ Superstar” på Dalhalla.

Detta blir första gången Peter Stormare står på en svensk teaterscen sedan början av 90-talet då han spelade Jean i nypremiären av Ingmar Bergmans uppsättning av ”Fröken Julie” på Dramaten.

– Det här är en drömroll som man inte kan tacka nej till. Att det dessutom är på en av världens mest spektakulära arenor gör inte saken sämre. Jag längtar till juli 2020!, säger Peter Stormare själv.

Vår producent, Viktoria Tocca, är såklart otroligt stolt och glad över att ha fått en av våra största Hollywoodstjärnor på kroken.

– För mig är Peter det ultimata valet som Herodes – han är som en blandning av Rik Mayall i filmen från 2000 och Alice Cooper i ”Jesus Christ Superstar Live in Concert” som direktsändes i amerikansk TV förra påsken. Att Peter väljer min uppsättning av ”Jesus Christ Superstar” när han spelar teater i Sverige för första gången på nästan 30 år är en oerhörd ära, säger hon.

Jesus Christ Superstar spelas på Dalhalla den 15 och 16 juli 2020. Den första konserten är i stort sett utsåld, så vänta inte för länge om du vill säkra din plats till årets stora musikalhändelse. Köp dina biljetter här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.