I somras fick Linus Wahlgren & Co hela Dalhalla att koka tre kvällar i rad – den 7 & 8 juli 2023 är samma uppsättning tillbaka på den mäktiga utomhusarenan med konsertversionen av Tim Rice och Andrew Lloyd Webbers klassiska rockopera!

Ja, det är sant! Vi repriserar förra sommarens stora succéföreställning på Dalhalla med Linus Wahlgren och Laila Adèle i rollerna som Jesus och Maria Magdalena. Peter Stormare gestaltar åter Herodes och som Judas och Pontus Pilatus ser vi Patrik Martinsson och Fred Johanson. Kapellmästare Carina E. Nilsson fattar åter taktpinnen och Åsa Engman regisserar.

– Det var helt fantastiskt när vi äntligen fick genomföra konserterna i somras efter att föreställningen blivit framflyttad två år på grund av pandemin. Men jag hade aldrig kunnat föreställa mig vilket mottagande vi skulle få av publiken, berättar producenten Viktoria Tocca och fortsätter:

– Det var en sån blandning av känslor, man hörde hur publiken drog efter andan, jublade när Peter Stormare gjorde entré och en storm av applåder som aldrig ville upphöra på slutet när hela publiken stod upp. Alla medverkande är grymt taggade att komma tillbaka till Dalhalla nästa sommar – flera av dem har sagt att det var en helt unik upplevelse.

I övriga roller ses Tord HanssonRobban Högström och Kristoffer Hellström som spelar Petrus, Simon respektive KaiafasMalena TuvungSienna Sebek och Sofia Jung är föreställningens soul girlsHanna Rydman leder kören Joyvoice.

Biljetterna släpps nu på söndag 9 oktober – du missar väl inte nästa års stora musikalhändelse på Dalhalla!

Biljetter: https://www.nortic.se/dagny/event/42040