Linus Wahlgren

Jesus

LINUS WAHLGREN är mer eller mindre född in, och uppväxt, i film och teaterbranschen! Såväl genom de välkända och skådespelande föräldrarna Christina Schollin – som bland annat filmat med Ingmar Bergman – och Hans Wahlgren med mängder av pjäser och film/TV-roller under sin karriär, som med sina sjungande och välkända äldre syskon Pernilla och Niclas.

Linus själv startade på scenen i mycket unga år i olika barnroller – Nils Karlsson Pyssling, Rasmus på luffen och – inte minst – som Skorpan i Bröderna Lejonhjärta, och nu i vuxen ålder är han nu en flitigt anlitad och hyllad skådespelare i många sammanhang.

I hans digra meritlista finns mängder av både teater- och musikalroller, liksom film- och TV-produktioner. Bland de senaste man kan nämna för film och TV är Maria Lang-serien, där han spelade Eje, liksom Morden i Sandhamn och den krävande och mörka rollen som Johan i serien 30 grader i februari – för vilken Linus fick stora och välförtjänta kritiker- och publikhyllningar.

I teater- och musikalsammanhang har han använts flitigt genom åren. Linus belönades med en Guldmask för rollen som Gaston i Skönheten och Odjuret, och de senaste och mycket rosade rollerna som Linus gjort är som pjäsförfattaren Shane i Bullets over Broadway liksom huvudrollen Elder Price i storsuccén Book of Mormon – som spelade hela tre utsålda säsonger på China Teatern i Stockholm.

Senast kunde vi se Linus i storasyster Pernillas hyllade humorshow Pernilla Wahlgren har hybris som gjorde stor succé över hela Sverige hösten 2022.