Jesus Christ Superstar – Dalhalla 2020

Jesus Christ Superstar

Jesus Christ Superstar är utan att överdriva en av världens största musikalsuccéer genom tiderna. Sedan Broadwaypremiären 1971 har den älskade rockoperan av Andrew Lloyd Webber och Tim Rice satts upp i en mängd olika utföranden på såväl scen som vita duken och setts av miljontals människor världen över.

Den första svenska uppsättningen spelades 1972 på Scandinavium i Göteborg med bland annat Peter Winsnes (The Spotnicks) i titelrollen och Agnetha Fältskog som Maria Magdalena. Sommaren 2021 är det äntligen dags igen när Dalhalla står värd för en stjärnspäckad konsertversion av Jesus Christ Superstar!

I rollen som Jesus ser vi Guldmasken-belönade Linus Wahlgren, som senast gjorde stor succé  som huvudrollsinnehavare i musikalen The Book of Mormon under tre tokhyllade och utsålda säsonger på China Teatern i Stockholm. 

Kung Herodes spelas av ingen mindre än Peter Stormare i dennes första framträdande på en svensk teaterscen sedan början av 90-talet då han lämnade Ingmar Bergman och Dramaten för att satsa på en karriär i Hollywood.

Rollen som Judas axlas av Patrik Martinsson, något han gjorde även i den senaste svenska uppsättningen av Jesus Christ Superstar, då mot Ola Salo som Jesus.

Pilatus spelas av Fred Johanson som är en av de svenska musikalartister som jobbat mest på West End och Broadway. För några år sedan sågs han bland annat i en av huvudrollerna i Sunset Boulevard på Broadway mot självaste Glenn Close. Pilatus är något av Freds paradroll och han spelade den bland annat i den senaste stora filmatiseringen av Jesus Christ Superstar från 2000.

I rollen som Maria Magdalena ser vi Laila Adéle som har sagts inneha en av Sveriges mäktigaste soulröster. Hon är väl bevandrad på den svenska musikalscenen och har bland annat medverkat i Melodifestivalen. Detta blir andra gången Laila tar sig an den stora kvinnliga huvudrollen i Jesus Christ Superstar. Hon gjorde den även 2012/2013 på Kristianstads Teater.

Missa inte nästa års stora musikalhändelse – Jesus Christ Superstar på Dalhalla 2, 3 & 4 juli 2021!

Hela föreställningen kommer att framföras på originalspråket engelska.

Läs mer på: jcsuperstar.se

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV!

Fyll i din e-postadress i fältet nedan för att få de senaste nyheterna om våra produktioner.

Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev!

Hoppsan! Ett oväntat fel har uppstått. Vänligen försök igen!

Viktoria Tocca Entertainment will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.