Från Broadway till Duvemåla

SVERIGES STÖRSTA
MUSIKALSHOW!

Från Broadway till Duvemåla

Från Broadway till Duvemåla 2024

FRÅN BROADWAY TILL DUVEMÅLA är Sveriges mest populära musikalshow och en av årets självklara höjdpunkter för alla musikalälskare! Här drabbar stora röster och stora känslor samman i ett pärlband av de mest älskade hitsen från världens största musikaler – allt framfört av några av våra absolut bästa och mest meriterade musikalartister.

Föreställningen, som av pressen  beskrivits som ”musikalernas Diggiloo”, ger sig i höst ut på sin 12:e säsong med ännu en omfattande Sverigeturné. Precis som tidigare år bjuds publiken på en helt ny ensemble i världsklass samt en uppdaterad repertoar med den bästa musiken från ikoniska musikaler som ”The Phantom of the Opera”, ”Evita”, ”Kristina från Duvemåla”, ”West Side Story”, ”Chess”, ”Cats”, ”Les Misérables” och många fler.

På årets turné medverkar John Martin Bengtsson, Emmi Christensson*, Martin Redhe Nord, Linda Pritchard**, Viktoria Tocca* och Malena Tuvung. Orkestern leds i vanlig ordning av kapellmästare Carina E. Nilsson.

* Emmi Christensson och Viktoria Tocca alternerar under turnén och medverkar därmed inte vid samtliga föreställningar.
** Vid konserten i Halmstad ersätts Linda Pritchard av Therese Lööf.

 

Biljetter till Från Broadway till Duvemåla 2024

Nu kan du även boka exklusiva hotellpaket via vår officiella samarbetspartner Strawberry!

Strawberry Hotels Logo
ESKILSTUNA
Lokomotivet

Fre 13 sep
19:30

STOCKHOLM
Rival

Lör 14 sep
19:30

UDDEVALLA
Östraboteatern

Fre 20 sep
18:30

GÖTEBORG
Konserthuset

Lör 21 sep
19:30

VÄSTERÅS
Konserthuset

Sön 22 sep
16:00

SKELLEFTEÅ
Sara Kulturhus

Lör 28 sep • 19:30

NYKÖPING
Culturum

Fre 4 okt
19:30

MALMÖ
Malmö Live

Sön 6 okt
16:00

KRISTIANSTAD
Kulturkvarteret

Lör 12 okt
19:30

VÄXJÖ
Växjö Konserthus

Sön 13 okt
16:00

FALUN
Kulturhuset Tio14

Lör 19 okt
19:30

UPPSALA
Konsert & Kongress

Sön 20 okt
16:00

HALMSTAD
Halmstads Teater

Fre 25 okt
19:30

JÖNKÖPING
Kulturhuset Spira

Lör 26 okt
19:30

LINKÖPING
Konsert & Kongress

Sön 27 okt
16:00

STOCKHOLM
Göta Lejon

Ons 6 nov
19:00

VARA
Vara Konserthus

Lör 9 nov
18:00

KARLSTAD
Scalateatern

Sön 10 nov
18:00

SUNDSVALL
Tonhallen

Lör 16 nov
19:30

GÄVLE
Gävle Konserthus

Sön 17 nov
16:00

Medverkande i Från Broadway till Duvemåla 2024

John Martin Bengtsson
John Martin Bengtsson

John Martin Bengtsson är en av Sveriges “musikalfantomer” och troligen den ende i världen som sjungit både de manliga huvudrollerna i ”The Phantom of the Opera” på tre olika språk; svenska, danska och engelska. Han har även spelat ledande roller i flera andra musikaler både i Sverige och utomlands, däribland ”Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat”, ”Fame”, ”Cabaret”, ”West Side Story”, ”Les Misérables”, ”Wicked”, ”Skönheten och Odjuret”. Senast såg vi honom i rollen som Karl Oskar i ”Kristina från Duvemåla” på Dalhalla. Vid sidan av musikalscenen är John Martin dessutom en uppskattad soloartist som släppt flera album och medverkat vid såväl större konsertsammanhang som olika TV-produktioner.

Emmi Christensson
Emmi Christensson

Emmi Christensson är en internationellt erkänd musikalstjärna som har gjort huvudroller i flera ikoniska musikaler såsom Maria i ”West side story”, Liesl i ”Sound of Music” och Cosette i ”Les Misérables”. Framförallt har hon spelat rollen som Christine i “Phantom of the Opera” i över 500 föreställningar på både West End i London och Cirkus i Stockholm. Under åren har även tv-publiken lärt känna Emmi när hon gästat program som ”Så ska det låta”, ”Allsång på Skansen”, ”Doobidoo”, ”Moraeus med mera” och ”Lotta på Liseberg” bland mycket annat. År 2018 tävlade hon i Melodifestivalen med låten ”Icarus” skriven av bland andra Thomas G:son. I den nya versionen av Disney’s klassiker ”Beauty and The Beast” (2017) gör Emmi rösten till huvudrollen Belle.

OBS! Emmi medverkar vid konserterna i Eskilstuna, Stockholm (Rival), Uddevalla, Göteborg, Västerås, Kristianstad, Växjö, Halmstad, Jönköping, Linköping, Vara och Karlstad.

Martin Redhe Nord
Martin Redhe Nord

Martin Redhe Nord är utbildad musikalartist och har genom åren medverkat i uppsättningar som ”Mamma Mia!”, ”Cats”, ”High School Musical”, ”West Side Story”, ”Book of Mormon”, ”Häxorna i Eastwick” och ”Kristina från Duvemåla”. Det stora genombrottet kom 2018 i samband med att han gjorde rollen som Quasimodo i ”Ringaren i Notre Dame” på GöteborgsOperan. På senare år har man kunnat se Martin i bland annat ”Next to Normal” och ”9 to 5” på Uppsala Stadsteater, samt i rollen som den onda rektorn Trunchbull i musikalen ”Matilda” på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. Martin är även känd för TV-publiken efter att ha medverkat populära program som ”Så ska det låta” och ”Doobidoo”. 

Linda Pritchard
Linda Pritchard

Linda Pritchard är en professionell sångerska och dansare som inledde sin musikaliska karriär hos Wallmans Salonger. Detta ledde henne vidare ut på de större scenerna och vi har sedan dess sett Linda i allt ifrån Melodifestivalen till att turnera över hela Sverige i uppsättningar  som ”Diggiloo” och ”Christmas Night”. Som musikalartist har hon bland annat medverkat i Malmö Operas turnéuppsättning av ”Godspell” och 2022 kunde man se henne i rollen som Simon i musikalkonserten ”Jesus Christ Superstar” med Ola Salo och Peter Jöback i huvudrollerna. Linda har även framträtt i flertalet TV-program, däribland ”Så ska det låta”, ”Lotta på Liseberg” och ”Sommarkrysset”.

Viktoria Tocca
Viktoria Tocca

Viktoria Tocca är en internationellt prisad sångerska som har spelat flera av de stora rollerna i några av världens mest kända musikaler, däribland Christine i ”The Phantom of the Opera”, kejsarinnan Sissi i urpremiären av den tyska stormusikalen ”Ludwig II”, Francesca i ”Broarna i Madison County”, samt Kristina i ”Kristina från Duvemåla” på Dalhalla. Som soloartist har Viktoria bland mycket annat legat på Svensktoppen med duetten ”I ljus och mörker” tillsammans med Martin Stenmarck, uppträtt live inför 350 miljoner TV-tittare vid konståknings-EM 2004, samt tagit sig hela vägen upp till 3:e plats på självaste Billboard Hot Singles Sales med egna låten ”We’re Still Young” 2014.

OBS! Viktoria medverkar vid konserterna i Skellefteå, Nyköping, Malmö, Falun, Uppsala, Stockholm (Göta Lejon), Sundsvall och Gävle.

Malena Tuvung
Malena Tuvung

Malena Tuvung är en meriterad sångerska och musikalartist som medverkat både som dansare och sångerska i allt från krogshower till musikaler och operor. På musikalscenen har vi kunnat se henne i produktioner som ”Fame”, ”Grease”, ”Jekyll & Hyde”, ”My Fair Lady, ”Mary  Poppins”, ”Romeo & Julia” och ”West Side Story”. 2009 spelade hon dessutom huvudrollen Grizabella i musikalen ”Cats” på Cirkus i Stockholm och sjöng  där en av musikalhistoriens största hits genom tiderna, ”Memory” – en låt hon även framfört i ”Allsång på Skansen”. Sommaren 2023 sågs hon för andra året i rad i konsertversionen av ”Jesus Christ Superstar” på Dalhalla.

Orkester

Carina E. Nilsson
Fredrik Bergström
Roland Forsman
Andreas Passmark

Presscitat om Från Broadway till Duvemåla

”Under extranumret dansar
hela parketten”

VESTMANLANDS LÄNS TIDNING

”As close as you can get to Broadway or West End”

BROADWAY WORLD

”Lyckad resa från Broadway
till Duvemåla

GEFLE DAGBLAD

”En show i lyxklass

JÖNKÖPINGS-POSTEN

”Ryser för att det är så fint”

LJUSNAN

”En glimrande show”

NORRAN

”Man känner sig helt
perfekt efteråt”

ESKILSTUNA-KURIREN

”Musikalsångare av
bästa sort”

YSTADS ALLEHANDA

”Musikalfest fick
teatern att koka”

ARBETARBLADET

”Rena uppvisningen i sångdynamik”

PITEÅ-TIDNINGEN

”Varenda ton sitter där den ska och bandet är snortajt”

NORRLÄNDSKA SOCIALDEMOKRATEN

”Emotionellt och
övertygande”

SMÅLANDSPOSTEN