Från Broadway till Duvemåla

Succéföreställningen med
de största musikalhitsen!

Från Broadway till Duvemåla

Sverigeturné 2023

FRÅN BROADWAY TILL DUVEMÅLA är Sveriges mest populära musikalshow och utan tvekan en av årets återkommande höjdpunkter för alla musikalälskare! Här drabbar stora röster och stora känslor samman i ett pärlband av de mest älskade hitsen från världens största musikaler – allt framfört av några av våra absolut bästa och mest meriterade musikalartister.

Föreställningen, som av pressen  beskrivits som ”musikalernas Diggiloo”, såg dagens ljus 2016 när sångerskan och musikalartisten Viktoria Tocca på eget initiativ bokade Berwaldhallen i Stockholm. Vad som från början var tänkt som en engångsföreteelse växte snabbt och är idag, 10 säsonger och över 250 000 sålda biljetter senare, en av Sveriges mest framgångsrika scenshower – älskad av såväl kritiker som publik.

Från Broadway till Duvemåla är dessutom en visuell fest för ögat med scenkläder signerade några av Sveriges bästa inom området, däribland Margareta Julle som stått för kostym till mängder av stora scen- och tv-produktioner och Frida Jonsvens som skapat unika kreationer till Sveriges kändiselit, inklusive Kronprinsessan Victoria.

Missa inte Sveriges största musikalfest!

Publikcitat om Från Broadway till Duvemåla

Biljetter till Från Broadway till Duvemåla

Sverigeturné 2023

22 september

Nyköping, Culturum

FÅTAL BILJETTER KVAR!

23 september

Gävle Konserthus

FÅTAL BILJETTER KVAR!

24 september

Uppsala Konsert & Kongress

27 september

Östersund, Storsjöteatern

28 september

Umeå Folkets Hus, Idun

29 september

Luleå, Kulturens Hus

30 september

Skellefteå, Sara Kulturhus

FÅTAL BILJETTER KVAR!

1 oktober

Sundsvall, Tonhallen

5 oktober

Göteborgs Konserthus

FÅTAL BILJETTER KVAR!

6 oktober

Uddevalla, Östraboteatern

FÅTAL BILJETTER KVAR!

7 oktober

Kungsbacka Teater (15:00)

EXTRAFÖRESTÄLLNING!

7 oktober

Kungsbacka Teater (19:30)

FÅTAL BILJETTER KVAR!

8 oktober

Borås, Åhaga

11 oktober

Stockholm, Rival

FÅTAL BILJETTER KVAR!

13 oktober

Halmstads Teater

FÅTAL BILJETTER KVAR!

15 oktober

Linköping Konsert & Kongress

20 oktober

Södertälje, Estrad

21 oktober

Örebro Konserthus

22 oktober

Västerås Konserthus

28 oktober

Växjö Konserthus (15:00)

FÅTAL BILJETTER KVAR!

28 oktober

Växjö Konserthus (19:30)

29 oktober

Karlskrona, Konserthusteatern

9 november

Stockholm, Göta Lejon

EXTRAFÖRESTÄLLNING!

12 november

Vara Konserthus (14:00)

EXTRAFÖRESTÄLLNING!

12 november

Vara Konserthus (18:00)

FÅTAL BILJETTER KVAR!

Medverkande i Från Broadway till Duvemåla 2023

Laila Adèle – Solist

Laila Adèle besitter en av Sveriges absolut bästa soulröster och det är inte utan anledning hon kallats för både ”Soulgudinna” och ”Lill-Aretha”. Hon har tidigare setts i musikaler som Little Shop of Horrors, Hairspray, Jekyll & Hyde, Legally Blonde, Miss Saigon, Cabaret och Rock of Ages. Laila har även en gedigen solokarriär i bagaget där hon bland annat släppt flera album, tävlat i Melodifestivalen samt agerat sidekick åt Tomas Ledin i dennes hyllade krogshow Skarpt läge i både Stockholm och Göteborg.

John Martin Bengtsson – Solist

John Martin Bengtsson är en av Sveriges “musikalfantomer” och troligen den ende i världen som spelat både Fantomen och Raol i The Phantom of the Opera på tre olika språk; svenska, danska och engelska. Han har även gjort ledande roller i en lång rad musikaler både i Sverige och utomlands, bland andra Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat, Fame, Cabaret, West Side Story, Les Misérables, Wicked, Skönheten och Odjuret och Kristina från Duvemåla.

Malena Tuvung – Solist

Malena Tuvung har spelat huvudroller i musikaler som Jekyll & Hyde på Malmö Opera och Cats på Cirkus i Stockholm. Hon har också medverkat i Allsång på Skansen. Efter att ha studerat på Balettakademien i Göteborg var Malena bland annat solist på Wallmans salonger i Köpenhamn. Hon har även kallats ”Sveriges Barbra Streisand” och turnerat med soloföreställningen Evergreen – En hyllning till Barbra Streisand.

Patrik Martinsson – Solist

Patrik Martinsson har arbetat som sångare, skådespelare och musikalartist sedan tidigt 90-tal. Han har bland annat medverkat i musikaler som Les Misérables, Miss Saigon, Evita, Chess, Hair, Robin Hood – The Musical och Mamma Mia! Vid sidan om musikalkarriären har han dessutom medverkat i mängder av teater-, film- och TV-produktioner. Patrik är även aktuell i rollen som Judas i vår uppsättning av Jesus Christ Superstar på Dalhalla.

Harriet Jones – Solist

Harriet Jones innehar hedersexamen i klassisk sång från Royal Academy of Music i London. Hon gjorde under flera år huvudrollen Christine Daaé i The Phantom of the Opera på West End i London och spelade drottningen i Disney’s långfilm Beauty and the BeastHon har även medverkat i huvudroller i musikaler som Guys & Dolls och Cinderella, samt som solist på konserter i bland annat Hong Kong, Tyskland och Thailand.

Carina E. Nilsson – Kapellmästare

Orkestern leds av Carina E. Nilsson som med över 6 000 spelningar i bagaget och drygt 250 framträdanden per år utan att överdriva är en av landets mest anlitade och uppskattade pianister, kapellmästare och ackompanjatörer.

Roland Forsman – Gitarr

Roland Forsman turnerar regelbundet med Sveriges popelit, däribland Måns Zelmerlöw, Chris Kläfford, Darin och Petra Marklund för att nämna några. Han handplockades av ingen mindre än Brian May till Queenmusikalen We Will Rock You och medverkande bland annat som gitarrist i musikalen Så som i himmelen på Oscarsteatern.

Magnus Eugenson – Bas

Magnus Eugenson spelar elbas och kontrabas sedan 25 år. Han har under sin karriär turnerat över hela världen på scener som Royal Albert Hall och Hollywood Bowl, och har spelat med artister som Benny Andersson, Eric Gadd, Louise Hoffsten och Thorsten Flinck, för att nämna några.

Fredrik Bergström – Trummor

Fredrik Bergström har sedan tidigt 90-tal spelat trummor på en professionell nivå i olika sammanhang inom pop/rock, funk/fusion, jazz och storband. Genom åren har Fredrik spelat med artister som Mikael Rickfors, Andreas Johnson, Dan Hylander, Charlotte Perrelli, Svante Thuresson, Peter Jöback, Charlie Norman och Rikard Wolff, bland många andra.

Laila Adèle
John Martin Bengtsson
Malena Tuvung
Patrik Martinsson
Harriet Jones

Orkester

Carina E. Nilsson
Roland Forsman
Magnus Eugenson
Fredrik Bergström

Presscitat om Från Broadway till Duvemåla

”Under extranumret dansar
hela parketten”

VESTMANLANDS LÄNS TIDNING

”As close as you can get to Broadway or West End”

BROADWAY WORLD

”Lyckad resa från Broadway
till Duvemåla

GEFLE DAGBLAD

”En show i lyxklass

JÖNKÖPINGS-POSTEN

”Ryser för att det är så fint”

LJUSNAN

”En glimrande show”

NORRAN

”Man känner sig helt
perfekt efteråt”

ESKILSTUNA-KURIREN

”Musikalsångare av
bästa sort”

YSTADS ALLEHANDA

”Musikalfest fick
teatern att koka”

ARBETARBLADET

”Rena uppvisningen i sångdynamik”

PITEÅ-TIDNINGEN

”Varenda ton sitter där den ska och bandet är snortajt”

NORRLÄNDSKA SOCIALDEMOKRATEN

”Emotionellt och
övertygande”

SMÅLANDSPOSTEN

Pressbilder från Från Broadway till Duvemåla

Fotograf: Håkan Larsson